ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТАНТА

ПОЖАРОИЗВЕСТЯВАНЕ

Светлинно-звукови сигнализатори>> Конвенционална сирена BANSHEE

Конвенционална сирена BANSHEE

 

Описание на продукта и технически характеристики

 

BANSHEE e конвенционална електронна сирена с възможност за избор между 32 тона. Максималната сила на звука на сирената е 112 DB(А)/1m и зависи от избрания тон. Тоновете и силата на звука се избират чрез DIL ключета в задната част на устройството.

Сирената е със здрава конструкция и ниска консумация на електроенергия. Осигурява лесен монтаж и позволява използването на кабел със сечение до 2.5mm². Може да се монтира, както във вътрешни помещения, така и на открито. Доставя се стандартно със задна капачка за монтаж във вътрешни помещения, а за външен монтаж е необходимо използването на влагозащитена капачка DEEPBASE (поръчва се допълнително).

Конвенционалната сирена BANSHEE се произвежда в съответствие с европейския стандарт EN54, част 3.

 

Технически характеристики:

Оперативно напрежение

9 - 30Vd.c.

Работен ток

6-30 mA (в зависимост от избрания тон)

 

8mA при 102dB(A)

Мощност на звука при 24Vd.c.

max 112dB(A)/1m (в зависимост от

избрания тон)

Брой тонове

32

Работна температура

от -40ºC до +70ºC

Максимална влажност

75% RH без конденз (при 40ºC)

Степен на защита от прах и влага

IP45 (IP65 ако се използва DEEPBASE)

Цвят

Червена

Материал

Поликарбонат

 

Продуктови варианти

Конвенционалната сирена BANSHEE на Hochiki се предлага в червен цвят. Тя може да бъде пригодена за помещения с повишена влажност и за външен монтаж, ако се използва с влагозащитена капачка DEEPBASE на Hochiki.

BANSHEE

цвят слонова кост

 

Указания за проектиране и монтаж

Минималното ниво на звука на звуковото устройство трябва да бъде 65 dB(A) или с 5 dB(A) над фоновия шум (ако продължава повече от 30 секунди) и с честота между 500Hz и 1000Hz. Нивото може да бъде намалено до 60 dB(A) при монтаж на стълбища или помещения с площ  <60 кв. м.

Звуковите устройства  трябва да бъдат така проектирани, че в случай на повреда на някое от тях по време на пожар, най-малко едно устройство трябва да продължи да функционира изрядно в случай на пожар.

Всички метални части на системата, включително инсталационните тръби и окабеляването, трябва да бъдат изолирани от мълниезащитните системи на обекта.

За помещения, където хората спят, звуковият сигнал от сирените трябва да бъде с ниво не по-ниско от 75dB(A), в зоната на  главата на спящия човек, при затворени врати

Нивото на звуковия сигнал от сирените затихва с -20dB (A) през нормална врата и с -30 dB (A) през пожарна врата.

Съвместими продукти

Съвместими контролни панели:

Конвенционалната сирена BANSHEE на Hochiki може да бъде свързана към повечето съществуващи на пазара конвенционални контролни панели, включително следните видове предлагани от „Сектрон” ООД панели:

Аксесоари:

Съвместими със сирената BANSHEE са следните аксесоари:

влагозащитена капачка DEEPBASE

Приложими документи

ISO 9001:2000 на производител

Продуктова брошура