ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТАНТА

ПОЖАРОИЗВЕСТЯВАНЕ

Ръчни пожароизвестители>> Конвенционален ръчен пожароизвестител  HCP-W

Аналогов адресируем влагозащитен ръчен пожароизвестител HCP-W

Описание на продукта и технически характеристики

HCP-W е адресируем влагозащитен ръчен пожароизвестител с нечуплив пластмасов елемент, захранван от адресния кръг и заемащ един адрес. Предназначението му е при активиране да  изпрати сигнал до контролния панел за незабавна активация на алармените изходи. Подходящ е за приложение в помещения с висока влажност и за външен монтаж.

Адресируемият влагозащитен ръчен пожароизвестител HCP-W е снабден с LED индикатор, който може да работи в 2 режима: премигващ/непремигващ. Разполага с 2 терминала за лесно свързване с кръга. Инициирана от контролния панел функция, тества функционирането на устройството, а чрез пластмасов ключ може да се провери и регулира положението на нечупливия елемент.

HCP-W е наличен в два цвята – червен и жълт. Може да бъде доставен и със стъклен елемент вместо пластмасов. Mонтира се върху повърхността на стена, като към продукта е включена кутия за монтаж.

Продуктът е напълно съвместим с аналогово адресируемия протокол ESP на Hochiki, представляващ метод на предаване на информация посредством цифрова комуникация. Адресира се по електронен път, като с помощта на ръчен програматор TCH-B100 се задава самостоятелен адрес от 1 до 127, който се съхранява в детектора и може да бъде променен впоследствие.

Адресируемият влагозащитен ръчен пожароизвестител HCP-W се произвежда в съответствие с европейския стандарт EN54, част 11 и е сертифициран от LPCB.

Технически характеристики:

Оперативно напрежение

17 - 41Vd.c.

Нискоенергиен режим

85mA

Ток в състояние на покой

230mA

Ток при аларма

4.1mA

Метод на предаване на данни

Цифрова комуникация - ESP протокол

Работна температура

от -10ºC до +50ºC

Температура на съхранение

от -30ºC до +70ºC

Максимална влажност

95% RH без конденз (при 40ºC)

Степен на защита от прах и влага

IP67

Тегло (g) и размери (mm)

234g / 98x94x78 mm

Продуктови варианти

Адресируемият влагозащитен ръчен пожароизвестител HCP-W на Hochiki се предлага в червен цвят и може да бъде доставен със стъклен елемент вместо пластмасов.

HCP-W

влагозащитен, цвят червен

Указания за проектиране и монтаж

Човек не трябва да се движи повече от 45 м по протежение на евакуационен път, за да достигне точка за ръчно известяване.

Ръчен пожароизвестител се монтира при всяка аварийна врата
 
Подходящ е за приложение в помещения с повишена влажност и разпространение на водни пръски.

Ръчният пожароизвестител трябва да бъде позициониран  на 1.4m (+/- 200mm) от пода.
 

Съвместими продукти

Съвместими контролни панели:

Влагозащитеният ръчен пожароизвестител HCP-W може да бъде свързан към всички адресируеми  контролни панели, поддържащи ESP Hochiki протокол за комуникация, включително предлаганите от „Сектрон” ООД панели на Kentec (Великобритания) и NSC (Германия):

Адресируеми контролни панели Kentec, серия Syncro AS / AS Lite

Адресируеми контролни панели Kentec, серия Syncro AS Listec

Адресируеми контролни панели Kentec, серия Syncro

Модулни адресируеми контролни панели NSC, серия Solution F1

Модулни адресируеми контролни панели NSC, серия Solution F2

Други производители на контролни панели, поддържащи ESP Hochiki протокола са компаниите от Великобритания Kidde Fire Protection, Advanced Electronics, Control Equipment и др.

Аксесоари

Богатата гама от спомагателно оборудване на Hochiki включва устройства за улесняване на поддръжката и повишаване надеждността на основните продукти. Адресируемият влагозащитен ръчен пожароизвестител HCP-W е съвместим със следните аксесоари на Hochiki:

Приложими документи

ISO 9001:2000 на производител
Сертификати: EN54, част 11 - LPCB
Декларация за съответствие
Продуктова брошура