ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТАНТА

ПОЖАРОИЗВЕСТЯВАНЕ

Светлинно-звукови сигнализатори>> Конвенционалeн влагозащитен пожарен звънец MBА-6

Конвенционалeн влагозащитен пожарен звънец MBА-6

Описание на продукта и технически характеристики

MBА-6 е конвенционален влагозащитен пожарен звънец с диаметър шест инча. Снабден е с влагозащитена задна кутия, която го прави подходящ за външен монтаж. Максималната сила на звука на звънеца е 100 DB(А)/1m.

Пожарният звънец е със здрава нископрофилна конструкция и ниска консумация на електроенергия. Осигурява лесен монтаж чрез мултифункционална планка.

Влагозащитеният пожарен звънец MBА-6 на Hochiki се произвежда в съответствие с европейския стандарт EN54 и e сертифициран от  LPCB.

Технически характеристики:

Оперативно напрежение

19.2 – 28.8Vd.c.

Номинален ток

12mA

Мощност на звука

max 100dB(A)/1m

Работна температура

от -10ºC до +50ºC

Максимална влажност

45-85% RH без конденз (при 40ºC)

Цвят / Материал

червен / алуминий

Тегло(g)/Диаметър/Височина(mm)

820g/150mm/104mm

Продуктови варианти

Влагозащитеният пожарен звънец MBА-6 се предлага в червен цвят - модели:

MBA-6

Влагозащитен

 

Указания за проектиране и монтаж

Минималното ниво на звука на звуковото устройство трябва да бъде 65 dB(A) или с 5 dB(A) над фоновия шум (ако продължава повече от 30 секунди) и с честота между 500Hz и 1000Hz. Нивото може да бъде намалено до 60 dB(A) при монтаж на стълбища или помещения с площ  <60 кв. м.

Звуковите устройства  трябва да бъдат така проектирани, че в случай на повреда на някое от тях по време на пожар, най-малко едно устройство трябва да продължи да функционира изрядно в случай на пожар.

Всички метални части на системата, включително  инсталационните тръби и окабеляването, трябва да бъдат изолирани от мълниезащитните системи на обекта.

За помещения, където хората спят, звуковият сигнал от сирените трябва да бъде с ниво не по-ниско от 75dB(A) , в зоната на  главата на спящия човек, при затворени врати

Нивото на звуковия сигнал от сирените затихва с -20dB (A) през нормална врата и с -30 dB (A) през пожарна врата.

Съвместими продукти

Съвместими контролни панели:

Влагозащитеният пожарен звънец MBА-6  на Hochiki може да бъде свързан към всички конвенционални или адресируеми пожароизвестителни контролни панели предлагани от „Сектрон” ООД.

Приложими документи

ISO 9001:2000 на производител

Сертификати: LPCB EN54

Продуктова брошура